به گزارش شهرآرانیوز، شنیده شدن صدای موشکها و پهپادهای ایرانی و حرکت آنها به سمت مناطقی در رژیم اشغالگر قدس در بامداد یکشنبه، بازارهای مالی را بر مدار نوسان هیجانی حرکت داد. البته این هیجانها از روز شنبه و در پی انتشار اخباری مبنی بر احتمال حمله ایران به مواضع رژیم صهیونیستی و همچنین توقیف یک کشتی مرتبط با رژیم اشغالگر قدس نسبت به قبل تشدید شد. تأثیر رویدادهای سیاسی و وقایعی مانند جنگ بر بازارهای مالی بدیهی است.
حالا افزایش تنشهای سیاسی و نظامی میان ایران و رژیم صهیونیستی به عنوان یک مؤلفه مهم بر التهاب بازارهای ارز، سهام و طلا افزوده است. التهاب بازار دلار به عنوان لیدر، سایر بازارهای موازی را نیز متلاطم کرده است. برخی کارشناسان روند تغییرات بازارهای مالی را کوتاهمدت و هیجانی میدانند و معتقدند با فروکش کردن اخبار سیاسی از نوسانهای هیجانی بازار کاسته خواهد شد. بر این اساس خطر خریدوفروش در این زمان بسیار زیاد است.
در اولین ساعات بازار روز یکشنبه، قیمت دلار در بازار آزاد به دنبال اخبار هیجانی وارد کانال ۷۰ هزارتومان شد، اما به دلیل نبود خریدار طی چند ساعت (تا لحظه تهیه این گزارش) تا ۶۶ هزار و ۵۰ تومان کاهش یافت. این رقم نسبت به نرخ پایانی روز شنبه هزار تومان کاهش داشت.
در کنار اخبار و رویدادهای سیاسی و نظامی، عواملی از جمله انتظارات تورمی، تراز پرداخت ها، رشد اقتصادی، نرخ بهره و تورم و سیاستهای ارزی بانک مرکزی فاکتورهای بسیار مؤثری هستند.
اگر اخبار سیاسی به مرور در مسیر آرامش حرکت و انتظارات تورمی کاهش پیدا کند، در یک دوره کوتاه مدت، اصلاح اندکی در بازار ارز رخ میدهد. این موج هیجانی، به هیچ عنوان بلندمدت نیست و در واقع مثل یک التهاب موقتی طی چند روز آینده از بین خواهد رفت. با توجه به عوامل بنیادین، در میان مدت و بلند مدت روند بازار ارز همچنان صعودی است. فاکتورهایی نظیر رشد نقدینگی، تورم و نوع تراز پرداختها مهر تأییدی بر روند صعودی قیمت دلار است.
بازار سهام دیروز نیز مانند روز شنبه یکپارچه سرخپوش شد. تنشهای نظامی تأثیر خود را روز شنبه بر بازار بورس نشان داد. سازمان بورس و اوراق بهادار با هدف جلوگیری از تأثیر هیجانات بر روند بازار، تصمیم گرفت که دامنه نوسان همه نمادهای سهام و حق تقدم سهام قابل معامله در بازارهای بورس و فرابورس برای مدت سه روز متوالی به مثبت و منفی یکدرصد و دامنه نوسان صندوقهای سهامی نیز به مثبت و منفی ۲درصد محدود شود.
پیام الیاس کردی، کارشناس بازارهای مالی: سازمان بورس درراستای حمایت از حقوق و منافع سرمایهگذاران بین بستهشدن بازار و کاهش دامنه نوسان، دومی را انتخاب کرد که به نظر تصمیم درستی بود.
همیشه در زمان رویدادهای هیجانی انتظار میرود که نمودار قیمت طلا و سکه با شیب تند افزایش یابد. حالا در پی رویدادهای بامداد یکشنبه قیمت طلا و سکه نیز در شروع معاملات دومین روز هفته، متأثر از افزایش قیمت شارپی دلار در روند صعودی قرار گرفت، اما نبود تقاضا و دست نگاهداشتن معاملهگران، نرخ فلز زرد را کاهشی کرد. به اعتقاد فعالان این حوزه، فعلا بازار طلا به کما رفته و کسی تمایل به خرید و فروش ندارد.
قیمت طلا تا لحظه تهیه این گزارش (ساعت ۱۹ دیروز) نسبت به قیمت پایانی روز شنبه منفی ۳.۸۳ درصد کاهش داشته است.
محمد کشتیآرای، فعال بازار طلا و سکه: بازار جهانی دیروز تعطیل بود و قیمت اونس تغییری نکرد ولی پیشبینی میشود باتوجه به تحولات منطقه از دوشنبه قیمت جهانی طلا هم با کاهش همراه شود. با آرام شدن فضای منطقه و تخلیه هیجانات بازار، قیمتها در بازار طلا و ارز نزولی شده است.